Este necesară autorizația de construire pentru o casă din containere maritime?

Evoluția în construcții

În ultimii ani, containerele maritime au fost utilizate ca material prim în realizarea unei case, crescând în popularitate datorită rezistenței, costului relativ redus dar și a disponibilității largi. În plus, o dată cu expansiunea acestora și în domeniul construcțiilor, locuințele realizate din containere maritime sunt privite ca fiind mult mai ecologice decât casele construite din materiale tradiționale de construcție, așa cum sunt cărămida, cimentul, BCA-ul, etc.

Atunci când îți dorești o casă realizată din containere, în mod practic, structura acestora va fi de partea ta. Cu ajutorul containerelor maritime, casa ta poate fi modelată astfel încât aspectul, utilizările, dimensiunile acesteia să fie moderne și la un cost mai mic.

Am nevoie de autorizație de construcție pentru o casă din 2 containere?

Nu ne dorim ca acest articol sa îți prezinte avantajele, dezavantajele cât și alte detalii aferente unei case din containere maritime, însă îți vom lăsa aici un link în care poți regăsi și alte informații de care ai nevoie pentru a analiza randamentul acestui tip de construcție.    

Pe de altă parte, dorim să îți descriem care sunt pașii necesari obținerii unei autorizații de construire, dar și dacă în cazul unei case/locuințe din containere maritime este necesară autorizația de construire.

  

În ceea ce privește autorizația de contruire pentru o casa din containere maritime, fie că viitoarea ta casă va avea 2 containere maritime sau chiar mai multe, echipa noastră a contactat 95% din primăriile județelor București – Ilfov – Giurgiu – Prahova, iar răspunsul primit din partea acestora fiind: “Da, este necesară autorizația de contruire.” Ce îți recomandăm este să contactezi Primăria de pe raza căreia se situează terenul pe care urmează să îți amplasezi containerele pentru a avea un răspuns actualizat.

Din punct de vedere legal, în conformitate cu prevederile menționate în cadrul Legii nr. 50/1991 republicată autorizația de contruire se eliberează pentru:

“g) organizarea de tabere de corturi, casute sau de rulote;
h) lucrari de constructii cu caracter provizoriu: chioscuri, tonete, cabine, spatii de expunere situate pe caile si spatiile publice, corpuri si panouri de afisaj, firme si reclame, precum si anexele gospodaresti ale exploatatiilor agricole situate în extravilan.”

Apelează la un expert cadastrist

Așadar, dacă ai primit răspunsul Primăriei, și ai nevoie de autorizație de contruire, te invităm să parcurgi articolul nostru despre principalele etape în construcția unei case, și nu în ultimul rând să ne contactezi pentru a îți oferi tot suportul de care ai nevoie la cel mai mic preț de pe piață.

Iar dacă nu ai suficient timp pentru a parcurge articolul menționat mai sus, îți detaliem mai jos lista de documente necesare obținerii autorizației de construire:

  • cererea-tip pentru emiterea autorizației de construire;
  • certificatul de urbanism;
  • copie xerox după certificatul de urbanism și fișele tehnice necesare obținerii avizelor solicitate prin certificatul de urbanism;
  • acordurile, avizele și actul administrativ al autorității pentru protecția mediului, solicitate prin certificatul de urbanism;
  • copie legalizată după actul de proprietate al terenului pe care urmează să fie construit imobilul;
  • actul care dovedește că plata taxei de emitere a autorizației de construire a fost achitată;
  • declarație pe propria răspundere că imobilul nu este obiectul niciunui proces;
  • certificat de atestare fiscală în care este menționată valoarea de impozitare a imobilului;
  • proiectul pentru autorizarea lucrărilor de construire (D.T.A.C.), realizat în conformitate cu prevederile legale;
  • referatul de expertiză tehnică și referatele de verificare în funcție de caz.

Nu ezitați să ne contactați pentru orice alte informații sau detalii suplimentare.