Măsurătorile GPS: când ai nevoie de măsurători topografice de precizie

Dacă ești în căutarea unei echipe de profesioniști în realizarea serviciilor topografice moderne și de precizie, te rugăm să parcurgi detaliile prezentate mai jos, urmând ca decizia privind colaborarea ulterioară să îți aparțină.

Pentru un proiect documentat eficient vei avea nevoie de măsurători GPS. Echipa Racad Topo-Survey dispune de experiența și aparatura necesară pentru executarea acestor lucrări pentru orice tip de proiect.

Dar, înainte de toate, te invităm să afli cum și la ce te pot ajuta aceste măsurători GPS.

Topografia reprezintă o etapă esențială care face parte din proiectul de dezvoltare și/sau de proiectare din domeniul construcțiilor.

Măsurătorile topografice vor intra în componența documentației cadastrale și determină evoluția proiectelor de cadastru fie că discutăm despre alipiri / dezlipiri de terenuri, construcții de imobile, intabulare teren intra sau extravilan și așa mai departe.

De aceea este important să știi care sunt cele mai eficiente servicii topografice la care poți apela atunci când ai nevoie de precizie și execuție rapidă.

Măsurători GPS în București – Ilfov – Giurgiu – Prahova – Dâmbovița: avantajele folosirii tehnologiei GPS în topografie

Măsurătorile GPS în construcții sunt măsurători de mare precizie. Ele folosesc sistemul de localizare în 3 axe GPS și asigură determinarea coordonatelor cu exactitate.

De regulă, acest tip de măsurători topografice se execută pentru spații în care măsurătorile clasice nu garantează rezultate eficiente. În plus, tehnologia GPS ușurează munca expertului topografic și asigură măsurători precise și rapiditate în execuție.

Pentru realizarea acestor măsurători se folosește aparatură de specialitate. Recepția semnalului GPS în topografie urmează principiile de localizare generale, însă procesul efectiv diferă față de aplicațiile comerciale.

După cum îți poți da deja seama, măsurătorile GPS se realizează prin instrumente care diferă din punct de vedere tehnic și tehnologic față de receptoarele GPS folosite de telefoanele mobile sau de aparatura de la bordul autovehiculelor.

Aplicații practice ale măsurătorilor GPS

Iată cele mai uzuale situații în care se optează pentru aceste servicii topografice moderne, rapide și de înaltă precizie:

  • Măsurători de precizie pentru execuția drumurilor de acces, pentru proiectarea podurilor, sau pentru realizarea altor trasee de acces
  • Dezvoltarea unui sistem de canalizare, sau pentru proiectarea infrastructurii pentru conducte de alimentare
  • Îndesirea rețelei topografice de sprijin existente la nivel planimetric și/sau altimetric
  • Determinarea limitelor de proprietate pentru terenuri agricole, forestiere, intra sau extravilane etc.
  • Delimitarea zonelor de interes în dezvoltarea construcțiilor aflate în preajma lacurilor sau în zona terenurilor agricole și forestiere

În plus, măsurătorile topografice prin GPS sunt necesare și pentru execuții specializate, precum: măsurători pentru îmbunătățiri funciare sau măsurători pentru evidențierea alunecărilor de teren.

În același timp, măsurătorile GPS pot determina localizarea cu exactitate a limitelor administrativ-teritoriale ale unui județ și poziționarea globală exactă a unui imobil.

Scopul este obținerea unor date de referință de precizie. Aceste date vor intra în documentația de cadastru și permit execuția proiectelor din domeniul construcțiilor.

Pentru proiecte fiabile este recomandat să soliciți suport topografic și cadastral încă de la cumpărarea terenului. Suportul tehnic și teoretic în acest domeniu este esențial pentru buna derulare a lucrărilor de construcții până la finalizarea proiectului în cauză.

Echipa Racad Topo-Survey îți oferă atât consultanță de specialitate dar și servicii complete de cadastru și topografie. Învață cum să realizezi eficient și legal fiecare proiect pe care vrei să îl dezvolți.

Dacă ai nevoie de mai multe informații despre măsurătorile topografice GPS nu ezita să ne contactați, iar pentru a analiza terifele aplicabile fiecărui tip de serviciu, vă rugăm să vizualizați secțiunea Servicii & Prețuri.

Îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil și îți vom oferi suportul de care ai nevoie.