Ce înseamnă un releveu pentru casă / apartament / garsonieră? Preț și durată execuție. Explicațiile cadastristului

Dacă vinzi o casă / garsonieră / un apartament, pe lângă documentația cadastrală a bunului imobil, vei avea nevoie de un releveu întocmit de o persoană autorizată ANCPI pentru a întocmi acest plan.

Dacă achiziționezi sau să modernizezi o casă / garsonieră / un apartament, dar vrei să te asiguri că suprafața fiecărei încăperi înscrisă în actele este și reală, te sfătuim să apelezi la un inginer geodez autorizat ANCPI pentru a îți măsura întreaga suprafață a imobilului, și de a îți întocmi un releveu, ce îți va determina suprafața reală a imobilului.

Ce înseamnă un releveu și care sunt etapele de lucru ale cadastristului pentru realizarea acestuia?

Un releveu reprezintă operația de măsurare, desenare și reprezentare la scară a elementelor unei construcții, ale unui ansamblu de construcții sau ale unui detaliu constructiv.

În mod practic, inginerul geodez măsoară cu exactitate dimensiunile încăperilor și grosimile pereților, ulterior întocmidu-se pe baza acestor date un releveu cu toate elementele caracteristice fiecărei încăperi, calculându-se suprafața locuibilă (utilă) cât și suprafața construită a acestuia (această suprafață include pereții din interior și exterior).

Echipa noastră de ingineri autorizați măsoară și întocmește releveul locuinței tale în maximum 24h din momentul în care ne-ai contactat! *Cele 24h de ore sunt aplicabile următoarelor județe: București, Ilfov, Giugiu, Prahova, Dâmbovița, Argeș.

Pentru a vizualiza lista noastră de tarife, te rugăm să accesezi următorul link.

Releveul casă / apartament / garsonieră

Pe lângă faptul că un releveul are un scop practic, acesta punând în evidență elemente cu semnificație arhitecturală, totodată acesta poate fi un instrument ce te va ajuta să eficientizezi spațiul din locuință în momentul în care dorești să amenajezi. Cu ajutorul unui releveu îți poți calcula necesarul de material (parchet, rigips, lavabilă), astfel încât să achiziționezi fix cât îți este necesar.

Releveu construcție

Realizăm relevee pentru construcții civile, construcții industriale în următoarele județe: București, Ilfov, Giugiu, Prahova, Dâmbovița, Argeș.

Pentru a avea o documentație tehnică cât mai precisă și completă, din care să reiasă suprafața utilă a întregii construcții, îți recomandăm întocmirea unui releveu.

Un releveu construcție este util în realizarea proiectelor de amenajare interioară, de restrcturare și recompartimentare a întregii construcții. Cu ajutorul acestui releveu, se pun în evidență elementele arhitecturale, dar și elementele de structură a construcției (piloni de susținere, zone cu pereți falși, etc).

Dintr-un astfel de plan, întocmit cu răspundere și atenție se pot calcula cu exactitate materialele folosite în amenajarea interiorului (parchet, rigips, lavabilă). În documentație sunt specificate toate dimensiunile fiecărei camere și fiecărui spațiu în parte, inclusiv înălțimea acestora.

Ce ne recomandă?

  • Disponibilitatea (îți stăm la dispoziție 24/24, inclusiv zilele de weekend)
  • Comunicare eficientă
  • Rapiditate și exactitate în redactare
  • Seriozitate și profesionalism
  • Confidențialitate în relația cu clientul

Echipa noastră de ingineri autorizați îți stă la dispoziţie 24/24 pentru informaţii suplimentare şi eventuale nelămuriri!

Poate ești interesat și de:

Este necesară autorizația de construire a unui gard cu sau fără fundație?

Țepe noi în imobiliare! Atenție la achiziționarea unui teren