Tocmai ai aflat că trebuie să întocmești o ridicare topografică? Dacă nu știi cu exactitate ce este această procedură, de cine poate fi ea întocmită și care sunt situațiile în care este necesară, nu-ți face griji.
În parcursul acestui articol o să-ți explic cam tot ce e important despre realizarea documentațiilor tehnice aferente ridicărilor topografice.
Pe scurt, te documentezi și cunoști exact pașii pe care îi ai de urmat. Fără timp pierdut pe la cozi și fără drumuri inutile pe la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară.
Întocmim documentația pentru ridicare topografică cu aviz OCPI.

Ce este ridicarea topografică?
Pe scurt, ridicarea topografică se referă la documentația tehnică întocmită pentru realizarea unui plan topografic. Chiar dacă sună complicat, nu este.
În mod practic, vorbim despre măsurători, sau ansamblu de lucrări de teren, necesare pentru documentarea situației reale din teren. Sau, și mai concis, determinarea cotelor de nivel raportate la nivelul Mării Negre.
Măsurătorile se fac în coordonate naționale, în cazul de față, în sistemul Stereo 70.De ce ai nevoie de ridicarea topografică.
De regulă, această documentație tehnică este solicitată atunci când:
- Vrei să obții o autorizație de construire sau de demolare.
- Ai nevoie de un plan de urbanism de detaliu, de zonă sau general, ori dorești modificarea acestui plan de urbanism.
- Urmează să proiectezi și/sau execuți rețele de utilități.
Planul topografic este realizat la cerințele proiectantului, arhitectului, sau atunci când este impus prin certificatul de urbanism obținut.
În funcție de specificul situației pentru care ridicarea topografică este necesară, documentația finală (planul topografic) poate include următoarele:
- Delimitarea suprafeței parcelei, sau suprapunerea acesteia cu alte parcele din teren.
- Forma, dimensiunile și poziția exactă a construcțiilor existente în suprafața măsurată, sau din suprafețele învecinate.
- Curbele și diferențele de nivel.
- Numerele cadastrale din vecinătăți.
- Forma albiei unor cursuri de apă.
- Lucrări edilitare: canalizări, trasee de cabluri, conducte de apă și gaze etc.
- Signalistică stradală și elemente de protecție pentru circulația autovehiculelor.
- Încadrare borduri și alei de acces.
- Tipuri și specii de arbori de pe amplasament, sau din vecinătate.
Preţ ridicare topografică
În ceea ce privesc costurile , pentru astfel de servicii, important de menţionat este faptul că acesta variază în funcţie de anumite aspecte, şi anume:
- suprafaţa ce trebuie masurată, scopul măsurătorii, dificultatea terenului şi locaţia acestuia.
Pentru o oferta de pret personalizata si detalii suplimentare privind efectuarea ridicarii topografice, nu ezitati sa ne contactati.
Poate sunteți interesați și de:
Principalele etape în construcția casei
